22 Mayıs 2011 Pazar

ZAMANLI ZAMANSIZ İŞLER GÜÇLER





Meğerse nar mevsimi benden habersiz bitmiş. Tam olarak zamanını hatırlamasamda uzunca denilebilecek bir zaman önce ''cafefernando''da ki  nar reçeli tarifini kafama mimlemiştim.

Zaman geldi, gitti ama ben bir türlü fırsatını bulup yapamadım.  Kafamda bir yerlerde varlığını sürdüren ama yapımını hep ertelediğim işlerin dosyasına attım onuda. Sonra yaparım dosyası.

Ta ki o gerçeklerle yüzleşme gününe kadar.  Berrin'le telefonla konuşurken ona ''ben de nar reçeli yapayım diyorum''dedim. O da bana ''aaaa nar mevsimi bitti seneye yaparsın ''dedi.  Zaten bu aralar benimle'' zıttını söylerim'' oyunu oynuyor ; benim adım Betül desem, yok aslında annem senin adını Behlül koymuştuda nüfus memuru yanlış yazmış diyecek...



Varsın narın zamanı geçmiş olsun, ben yapmak istiyorum ya ....

Zar zor da olsa narlar bulundu, birkaç gün narlar tezgahta misafir edildi. Mutfağa her girdiğimde bana baktılar ,üzerimde reçel yapılma baskısı kurdular. Baskı en sonunda işe yaradı.

İlk önce narların fotoları çekildi ,güzelce poz verdiler. Üç yaşındaki Sarp birini ısırdı, diğerini top yaptı narın suları aktı. Sıra sularını sıkmaya gelince tahmin edin ne oldu. Narın mevsiminin geçmiş olduğu görüldü.



Hemen Berrin'e hakverildi.Acaba adımda Behlül
olabilir mi diye şüpheye düşüldü.Yok canım ,ne bu böyle at adı gibi,diye düşünüldü.

Ben bu işe biraz bozuldum.Aslında oyuncağı elinden alınmış çocuk gibi oldum,tek farkım çocuk
oyuncağı alana kızar,ben kendime kızdım.Yapmak istediğim şeyleri ;umursamazlık,tembellik,öncelik yanlışlığı.....gibi şeylerden erteliyorum.Yapılacak işler listem uzadıkca uzuyor.

 Zamanında yapmadığım ertelediğim işleri ben beynimde ki kara deliğime atıyorum. Aynen kara delik misali;benimkilerde kaybolmuyorlar,düşmüyorlar ,tam orda duruyorlar.

Reçeli merak edenlere önerim ; şimdi çilek zamanı.

6 yorum:

berrin dedi ki...

fotoğraflar süper :))

Brajeshwari dedi ki...

bu nüktedan yazılarınıza hastayım:)
bu arada bana da dank etti narın mevsiminin bittiği...neyseki bu detayı unutacak kadar reçel mevzusuna takilmamiştim...Zaten boşver, şeftali mevsimi geliyor.Şapur şupur yeriz reçelini bile yapmadan...

crispy dedi ki...

Ablacım teşekkür ederim.

Burcu yerden göğe kadar haklısan şeftali kayısı yam yam:)

Aydan Öğütoğulları dedi ki...

Canım arkadaşım,keyifle ve gülerek okudum betül bu işte...hayata gülen tarafından bakıyorsun,boş ver narlar zamanı geçmiş olsun,beraber çilek yaparız...iştersen hale çilek alamaya gidelim..

Adsız dedi ki...

reçeli falan boşver, fotoğrafları bende çok beğendim. bende bu yıl ayvaları kaçırdım. ama önümüzdeki maçlara bakalım, biz. çilek çilek renklenelim. sevgiler

Adsız dedi ki...

Yazına bayıldım canım. Aydan'ın da dediği gibi senin bu hayatla barışık,dalga geçen modun süper,böyle devam .....